Preskoči navigaciju, idi direktno na sadržaj...

Liga eksperata - LEX
Beograd, Topličin venac 11,
Srbija i Crna Gora

tel: +381 11 3034280, 3034281;
tel/fax: +381 11 3282975;
e-mail: office@lex.org.rs
Srpski English
 

PRIPREMA DIPLOMIRANIH PRAVNIKA ZA POLAGANJE PRAVOSUDNOG ISPITA

Autor i koordinator:
Leposava Karamarković

Ovaj projekat omogucava mladim pravnicima da se sto lakse i kvalitetnije pripreme za polaganje sudsko-advokatskog ispita.

Kandidati na ovakvom vidu praktične nastave imaju prilike da slusaju predavanja i vezbe vrhunskih strucnjaka iz svojih oblasti prava, pretežno sudija i tuzilaca a delom sadasnjih i bivsih profesora univerziteta – Pravnog fakulteta, drugim recima, ljudi koji tacno znaju sta se od njih trazi i ocekuje, na sta se stavlja akcenat i sta tradicionalno mladim pravnicima najteze pada pri savladavanju materije.

Cilj projekta

Cilj ovog projekta je na prvom mestu priprema diplomiranih pravnika za polaganje pravosudnog ispita. Na drugom mestu, strategijski mozda i znacajnijem, je osposobljavanje mladih kadrova za kvalitetan rad u svojim strukama. Ocekujuci strukturalne i sustinske promene u konceptu pravosudja, sa promenom celokupnog sistema pa time i sistema pravosudja, neophodno je obrazovati mlade ljude na nacin koji im omogucava da budu strucno spremni i osposobljeni za takve promene i da budu u stanju da svoj posao obavljaju strucno i kvalitetno.

Nastava se organizuje u prostorijama LEX-a. Jedan tecaj treba da pripremi 20 kandidata. Pripremna nastava traje 3 meseca. Ukupan fond casova je 205.

Copyright © 2004 Lex.org.rs. Sva prava zadržana.     | Pravne informacije